Servicii

Serviciile noastre

Echipa sectorului Anestezie- Terapie este preocupata atat de alegerea si efectuarea tehnicilor anestezice, cat si de supravegherea pacientei pentru desfasurarea in deplina siguranta a actului medical, precum si de supravegherea si asigurarea analgeziei in toata perioada perioperatorie.
Alegerea tipului de anestezie are loc in urma consultului preanestezic programat cu cateva zile inainte interventia chirurgicala. Pacienta va oferi medicului anestezist toate datele necesare si actele ce prezinta istoricul sau medical. In cazul existentei unor afectiuni asociate este posibila solicitarea de investigatii / consulturi suplimentare. Va vor fi oferite informatii si detalii referitoare la efectuarea procedurilor anestezice, date referitoare la pauza alimentara (min 4 ore pentru lichide/8 ore pentru alimente solide), se va alege tehnica anestezica adecvata pentru interventia dumneavoastra fiind explicate riscurile si benefiiciile fiecarei proceduri in parte. Va fi completat un formular medical si pacienta va semna consimtamantul informat.
In cazul procedurilor din sfera ginecologica este indicata anestezia generala cu intubatie pentru interventiile pe cale laparoscopica si pentru interventiile complexe pe cale histeroscopica, anestezia generala intravenoasa pentru interventiile ginecologice si obstetricale de scurta durata, anestezia generala cu intubatie sau, de preferat, anestezia locoregionala (rahianestezia sau anestezia peridurala ) pentru interventiile ginecologice pe cale vaginala. Alegerea tipului de anestezie va avea loc in urma discutiei cu pacienta, medicul fiind cel care stabileste varianta optima.
Pentru mai multe detalii, va invitam sa programati o discutie cu specialistii nostri.

Mentiuni speciale


  • În funcţie de tipul intervenţiei, în Isis Hospital poţi beneficia de administrarea următoarelor tipuri de analgezii: anestezie epidurală, rahianestezie, rahiperianestezie, anestezie generală, anestezie locală.

  • Programează o consultaţie preanestezică pentru a te informa cu privire la opţiunile pe care le ai şi a te asigura că totul decurge conform aşteptărilor în timpul operaţiei.

Program medici

DR. LESANU RODICA LUNI 09.00 – 11.00
  JOI 08.00 – 10.00

Programari

Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal de catre Isis Med (conform art.3 si art.8 din Legea nr.677/2001 actualizata). Mai multe detalii

Articole

Nasterea fara dureri este posibila doar cu analgezie peridurala

“ Cel mai impresionant efect al analgeziei peridurale este acela de a aduce femeii LINIȘTE ȘI UMANITATE pe perioada travaliului și a nașterii, bucurându-se odată în plus de cele mai prețioase și fericite clipe din viața ei ” (American College of Obstetricians and Gynecologists).

Travaliul și nașterea au fost raportate ca fiind unele dintre cele mai dureroase momente din viața femeii, dar, astăzi, ea poate să aleagă să dispară durerea din minunata experiență a nașterii; și poate face asta fără să se simtă vinovată, pentru că micuțul din burtica ei se află în deplină siguranță și nu va fi afectat de administrarea anestezicului.

De ce ar alege o gravidă să nască cu anestezie peridurală?

…pentru ca multe femei consideră nașterea extrem de dureroasă, de nesuportat chiar, altele nu o acceptă, considerând-o foarte traumatizantă. Simpla dorință a femeii de a nu îndura durerile de naștere este considerată indicație pentru analgezia peridurală. Pacientele care nu resimt acut durerea sunt liniștite și colaborante. Durerea intensă induce în organismul gravidei modificări care pot atinge chiar un prag dăunător pentru mamă și făt: agitație, panică, tahicardie, creșterea tensiunii arteriale, perturbarea ritmului respirator etc.

Analgezia peridurală nu afectează copilul (anestezicul este introdus în spațiul peridural între două vertebre și cantități infime, nedecelabile, ajung în sângele mamei), și nu influențează apariția și menținerea lactației.

Sunt multiple efectele favorabile ale analgeziei peridurale asupra organismului gravidei aflate în travaliu: calmarea aprope în totalitate a durerii (70-100%); favorizează dilatația colului uterin; relaxează ușor musculatura perineului facilitând coborarea craniului fetal; îmbunatățește circulația sângelui la nivelul placentei și transferul de oxigen la făt; reduce tensiunea arterială la pacientele cu hipertensiune indusă de sarcină; nu crește frecvența nașterilor care se termină prin operație cezariană; nu s-au constatat diferențe în scorul Apgar față de nou-nascuții din mame care nu au avut analgezie peridurală la naștere.

Lăuza care a traversat un travaliu și o naștere fără dureri va fi cu atât mai fericită, nu va resimți epuizarea după ore întregi petrecute în dureri intense, se va recupera mai rapid și se va putea ocupa mai repede de bebelușul ei.
Contraindicațiile analgeziei peridurale: patologie a coloanei vertebrale sau modificări ale acesteia ce nu permit medicului anestezist efectuarea tehnicii în siguranță; făt voluminos sau orice cauză obstetricală care reprezintă indicație pentru operația cezariană; patologie asociată sarcinii sau prexistența acesteia care contraindică nașterea pe cale vaginală.

Momentul instalării cateterului peridural se alege în colaborare de către medicul anestezist și cel obstetrician și este cel mai optim la debutul travaliului.

Vizualizari: 10799 | Voturi: 0

Comentariul tau

Comentarii

  • popa corina

    La ISIS s-a născut fără dureri , natural şi fără nici un fel de anestezie sau analgezie peridurală
    deosebit de util a fost cursul lamaze organizat de Ana şi Sorina aşa că este mai bine să urmaţi acest curs inclusiv modulul de naştere prin hipnoză şi la sfârşit ( adică în ultimele clips ) se va decide dacă este nevoie de analgezie peridurală

Harta site