Servicii

Serviciile noastre

Echipa sectorului Anestezie- Terapie este preocupata atat de alegerea si efectuarea tehnicilor anestezice, cat si de supravegherea pacientei pentru desfasurarea in deplina siguranta a actului medical, precum si de supravegherea si asigurarea analgeziei in toata perioada perioperatorie.
Alegerea tipului de anestezie are loc in urma consultului preanestezic programat cu cateva zile inainte interventia chirurgicala. Pacienta va oferi medicului anestezist toate datele necesare si actele ce prezinta istoricul sau medical. In cazul existentei unor afectiuni asociate este posibila solicitarea de investigatii / consulturi suplimentare. Va vor fi oferite informatii si detalii referitoare la efectuarea procedurilor anestezice, date referitoare la pauza alimentara (min 4 ore pentru lichide/8 ore pentru alimente solide), se va alege tehnica anestezica adecvata pentru interventia dumneavoastra fiind explicate riscurile si benefiiciile fiecarei proceduri in parte. Va fi completat un formular medical si pacienta va semna consimtamantul informat.
In cazul procedurilor din sfera ginecologica este indicata anestezia generala cu intubatie pentru interventiile pe cale laparoscopica si pentru interventiile complexe pe cale histeroscopica, anestezia generala intravenoasa pentru interventiile ginecologice si obstetricale de scurta durata, anestezia generala cu intubatie sau, de preferat, anestezia locoregionala (rahianestezia sau anestezia peridurala ) pentru interventiile ginecologice pe cale vaginala. Alegerea tipului de anestezie va avea loc in urma discutiei cu pacienta, medicul fiind cel care stabileste varianta optima.
Pentru mai multe detalii, va invitam sa programati o discutie cu specialistii nostri.

Mentiuni speciale


  • În funcţie de tipul intervenţiei, în Isis Hospital poţi beneficia de administrarea următoarelor tipuri de analgezii: anestezie epidurală, rahianestezie, rahiperianestezie, anestezie generală, anestezie locală.

  • Programează o consultaţie preanestezică pentru a te informa cu privire la opţiunile pe care le ai şi a te asigura că totul decurge conform aşteptărilor în timpul operaţiei.

Program medici

DR. LESANU RODICA LUNI 09.00 – 11.00
  JOI 08.00 – 10.00

Programari

Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal de catre Isis Med (conform art.3 si art.8 din Legea nr.677/2001 actualizata). Mai multe detalii

Articole

Rolul consultatiei preanestezice

Actul chirurgical modern are ca principală prioritate siguranța pacientului și minimalizarea riscului anestezico – chirurgical, fapt posibil numai printr-o analiză atentă și minuțioasă a stării de sănătate a pacientului care urmează a fi supus unei proceduri chirurgicale, chiar și de mică anvergură.

După ce specialistul a stabilit indicația chirurgicală, pacienta va fi informată de către medicul chirurg asupra beneficiului operației și a tehnicii chirurgicale folosite, dar și a eventualelor complicații chirurgicale postoperatorii ce pot surveni. Pacienta va trebui să își dea acordul scris pentru intervenție, după ce a fost corect și complet informată. Momentul operator va fi stabilit după o evaluare completă a stării de sănătate realizată de medicul anestezist-reanimator.


Conform ghidurilor A.S.A. (American Society of Anesthesiologist), evaluarea preanestezică este definită ca procesul de evaluare clinică și paraclinică a pacientului în vederea efectuării unei anestezii pentru o intervenție chirurgicală și este responsabilitatea medicului anestezist. Este unanim acceptat că o bună pregătire preoperatorie cu optimizarea stării de sănătate a pacientei și planificarea celui mai potrivit management pre-, intra- și postoperator îmbunătățește prognosticul pacientei.

Consultația anestezică preoperatorie este din acest punct de vedere esențială și are mai multe scopuri:
- informarea pacientei despre anestezie, tratamentul durerii postoperatorii, cu scopul de a reduce anxietatea și a facilita colaborarea în perioada de după;
- anamneza completă (antecedente heredo-colaterale și personale, istoricul maladiilor și a tratamentelor urmate, experiențele anestezice anterioare);
- examenul clinic complet;
- evaluarea testelor, a explorărilor paraclinice și a consultațiilor de specialitate necesare;
- alegerea unui protocol anestezic adecvat ținând cont de tipul intervenției chirurgicale și, eventual, de dorința pacientului.

Progresele chirurgiei contemporane au fost posibile, în mare parte, datorită apariției unor tehnici noi de anestezie, monitorizare complexă și terapii perioperatorii. Acestea permit în prezent desfășurarea cu succes a unor inervenții chirurgicale de mare amploare ce păreau până nu demult irealizabile.

Vizualizari: 10170 | Voturi: 1

Comentariul tau

Harta site