Servicii

Serviciile noastre

Specialistii care primesc in ingrijire aceste fiinte plapande, asigura linii de gardă permanente, practicandu-si meseria cu daruire si iubire. Sunt medici cu experiență în activitatea de terapie intensiva responsabili cu monitorizarea şi tratamentul nou-nascutilor, acordarea primelor ingriiri de la nastere. Sunt “ingerii’ care vegheaza non-stop starea lor de sanatate, urmarind evolutia dezvoltarii extra-uterine – in special a prematurilor în perioada de recuperare sau de creştere.
Nou - născuţii pot rămâne cu mamele în rezerva, în sistem rooming-in, sau pot sta în secţia de nou născuţi, sub atenta supraveghere a personalului medical din secţia de Neonatologie.

Mentiuni speciale

Spital Prieten al Copilului
Nivelul de îngrijire pe care îl oferim gravidelor, proaspetelor mămici şi bebelușilor acestora a fost confirmat printr-o evaluare Unicef România, în urma căreia Isis a fost desemnata prima unitate medicală privată din România care a primit statutul de Spital Prieten al Copilului, o inițiativă ce are ca scop să ofere fiecărui nou-născut cel mai bun start în viaţă, prin crearea unui mediu în care sprijinirea alăptării este normă.

În continuare împreună
Pentru ca tu să fii sigură în orice moment că sănătatea copilului tău evoluează în condiţii optime, Isis Hospital iti pune la dispozitie un pachet special de urmărire a starii de sanatate care cuprinde servicii medicale complexe, complementare. Acesta poate fi achiziţionat în regim de abonament anual Benefisis sau în cadrul campaniei Ziua de Sănătate.

Screening-ul metabolic al nou-născutului
Marea majoritate a bebelușilor se nasc perfect sănătoși. Rareori, însă, apar cazuri de tulburări metabolice congenitale ce implică un risc important în dezvoltarea copilului, ajungând chiar să-i ameninţe viaţa. Poţi descoperiri din timp acest lucru prin screening-ul metabolic al nou-născutului.

Program medici

DR. PETRE CRISTINA MARTI 12.30 – 13.30
  JOI 12.30 – 13.30
DR. OPREA MAGDALENA SAMBATA 11.00 – 15.00

Programari

Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal de catre Isis Med (conform art.3 si art.8 din Legea nr.677/2001 actualizata). Mai multe detalii

Servicii si tarife

Denumire Privat Coplata Moneda
Ortopedie Pediatrică
Confecționare orteze gipsate - corecție* 150 Lei
Consultație* 100 Lei
Control* 50 Lei
Pansament* 50 Lei
Suprimare fire* 60 Lei
Pediatrie
Aerosoli* 50 Lei
Aspiratie* 50 Lei
Aviz epidemiologic - fisa colectivitate* 100 Lei
Clisma* 50 Lei
Consultatie Neurologie Pediatrica* 100 Lei
Consultatie Pediatrie* 150 - Lei
Ecocardiografie* 150 Lei
Ecografie generala (abdomen + pelvis)* 150 Lei
Ecografie musculo-scheletala* 150 Lei
Ecografie osteoarticulara* 150 Lei
Ecografie parti moi (scrotala)* 150 Lei
Ecografie regiune cervicala* 150 Lei
Ecografie rinichi* 150 Lei
Ecografie sold nou-nascut si sugar* 150 Lei
Ecografie tiroida* 150 Lei
Ecografie transfontanelara* 150 Lei
Ecografie vase (artere)* 150 Lei
Ecografie vase (vene)* 150 Lei
Fototerapie 300 Lei
Impachetari* 50 Lei
Injectie intramusculara (se adauga costul medicatiei)* 20 Lei
Injectie intravenoasa (se adauga costul medicatiei)* 20 Lei
Montare branula* 20 - Lei
Perfuzie (se adauga costul medicatiei)* 100 Lei
Spitalizare - rezerva dubla in regim single/ zi** 525 - Lei
Spitalizare de zi pediatrie (copil+ insotitor) / pat/ zi** 350 - Lei
Spitalizare terapie intensiva cu ventilatie (copil+ insotitor) / zi - exclus costul medicatiei 1000 Lei
Spitalizare terapie intensiva fara ventilatie (copil+ insotitor) / zi - exclus costul medicatiei 500 Lei
Vaccin (manopera)* 50 Lei

* Vino acum în recepţia Isis Hospital pentru a-ţi lua cardul Benefisis şi pentru a beneficia de reduceri la aceste servicii.

** Pentru a afla oferta completă de servicii te rugăm să accesezi pagina de Tarife sau să te adresezi recepției Isis Hospital.

Articole

Cum ingrijesc bontul ombilical al nou-nascutului?

Ingrijirea bontului ombilical al nou-nascutului la domiciliu, de catre mama impune reguli de curatenie si prevenire a infectiilor. Plaga ombilicala poate fi o poarta de intrare pentru microbi periculosi nou-nascutilor.

In timpul vietii intrauterine, fatul se hraneste prin vasele de sange ale cordonului ombilical. Imediat dupa nastere se sectioneaza si se ligatureaza cordonul aproape de abdomenul copilului. Ceea ce ramane din cordonul ombilical- bontul ombilical- se usuca putin cate putin dupa nastere, devine brun negricios si dur ca un zgarci.

Involutia bontului ombilical dureaza 2-3 saptamani, cade dupa 5-8 zile, adesea acest interval de timp este mai lung, in special cand cordonul este taiat mai aproape de piele. Aceasta zona trebuie mentinuta curate si uscata pentru a nu se infecta. Mica plaga ombilicala care persista dupa caderea bontului se retracta, formand un fel de palnie mica si dispare in cuta ombilicului. Normal plaga ombilicala se inchide intre a10-a si a14-a zi dupa nastere uneori, mai tarziu.

Cand bontul ombilical, cade in zona de unde s-a desprins ramane o mica plaga rosiatica care se vindeca in cateva zile. Daca este pastrata uscata, o mica crusta o acopera pana la cicatrizare. Nu este nevoie sa facem un pansament (nu se acopera cu pansamente ocluzive, cel mai bine sa patrunda aerul), doar se tamponeza plaga ombilicala cu comprese de tifon steril cu apa oxigenata si alcool medicinal (60-70%) de 2-3 ori pe zi. Pentru a evita infectiile si a nu intarzia mumificarea bontului se pot administra la toaletare pudre antiseptice (local pe bontul ombilical -Baneocin, Santaderm etc.).

Poate sa mai existe o secretie seroasa sau sangerare redusa pana la cicatrizarea complete si retractia bontului ombilical. Daca bontul ombilical este tras prin agatare de haine s-ar putea sa curga cateva picaturi de sange, dar daca este numai atat nu trebuie sa va ingrijorati si faceti o toaletare BO (mai sus mentionat).

Nu se face baie generala in cadita nou-nascutului, ci doar toaleta partiala fara a inmuia bontul ombilical. Dupa caderea acestuia sugarul poate fi spalat in cadita facandu-se toaleta generala, iar la sfarsitul baii se tamponeaza locul cu alcool si pudra sterila.

Dupa caderea bontului ombilical, uneori se vindeca mai lent si poate aparea o umflatura rosiatica denumita granulom ombilical, dar acest lucru nu trebuie sa va ingrijoreze. Doctorul poate face aplicatii de substante chimice care sa grabeasca vindecarea.

Daca plaga ombilicala si zona inconjuratoare devine de culoare rosie accentuata sau apar scurgeri purulente si mirositoare, inseamna ca s-a infectat si e nevoie sa fie imediat consultat medicul.


Dr. Magdalena OPREA
Neonatologie
ISIS – Spital Privat

Vizualizari: 5011 | Voturi: 0

Comentariul tau

Harta site