Servicii

Serviciile noastre

Specialistii care primesc in ingrijire aceste fiinte plapande, asigura linii de gardă permanente, practicandu-si meseria cu daruire si iubire. Sunt medici cu experiență în activitatea de terapie intensiva responsabili cu monitorizarea şi tratamentul nou-nascutilor, acordarea primelor ingriiri de la nastere. Sunt “ingerii’ care vegheaza non-stop starea lor de sanatate, urmarind evolutia dezvoltarii extra-uterine – in special a prematurilor în perioada de recuperare sau de creştere.
Nou - născuţii pot rămâne cu mamele în rezerva, în sistem rooming-in, sau pot sta în secţia de nou născuţi, sub atenta supraveghere a personalului medical din secţia de Neonatologie.

Mentiuni speciale

Spital Prieten al Copilului
Nivelul de îngrijire pe care îl oferim gravidelor, proaspetelor mămici şi bebelușilor acestora a fost confirmat printr-o evaluare Unicef România, în urma căreia Isis a fost desemnata prima unitate medicală privată din România care a primit statutul de Spital Prieten al Copilului, o inițiativă ce are ca scop să ofere fiecărui nou-născut cel mai bun start în viaţă, prin crearea unui mediu în care sprijinirea alăptării este normă.

În continuare împreună
Pentru ca tu să fii sigură în orice moment că sănătatea copilului tău evoluează în condiţii optime, Isis Hospital iti pune la dispozitie un pachet special de urmărire a starii de sanatate care cuprinde servicii medicale complexe, complementare. Acesta poate fi achiziţionat în regim de abonament anual Benefisis sau în cadrul campaniei Ziua de Sănătate.

Screening-ul metabolic al nou-născutului
Marea majoritate a bebelușilor se nasc perfect sănătoși. Rareori, însă, apar cazuri de tulburări metabolice congenitale ce implică un risc important în dezvoltarea copilului, ajungând chiar să-i ameninţe viaţa. Poţi descoperiri din timp acest lucru prin screening-ul metabolic al nou-născutului.

Program medici

DR. PETRE CRISTINA MARTI 12.30 – 13.30
  JOI 12.30 – 13.30
DR. OPREA MAGDALENA SAMBATA 11.00 – 15.00

Programari

Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal de catre Isis Med (conform art.3 si art.8 din Legea nr.677/2001 actualizata). Mai multe detalii

Servicii si tarife

Denumire Privat Coplata Moneda
Ortopedie Pediatrică
Confecționare orteze gipsate - corecție* 150 Lei
Consultație* 100 Lei
Control* 50 Lei
Pansament* 50 Lei
Suprimare fire* 60 Lei
Pediatrie
Aerosoli* 50 Lei
Aspiratie* 50 Lei
Aviz epidemiologic - fisa colectivitate* 100 Lei
Clisma* 50 Lei
Consultatie Neurologie Pediatrica* 100 Lei
Consultatie Pediatrie* 150 - Lei
Ecocardiografie* 150 Lei
Ecografie generala (abdomen + pelvis)* 150 Lei
Ecografie musculo-scheletala* 150 Lei
Ecografie osteoarticulara* 150 Lei
Ecografie parti moi (scrotala)* 150 Lei
Ecografie regiune cervicala* 150 Lei
Ecografie rinichi* 150 Lei
Ecografie sold nou-nascut si sugar* 150 Lei
Ecografie tiroida* 150 Lei
Ecografie transfontanelara* 150 Lei
Ecografie vase (artere)* 150 Lei
Ecografie vase (vene)* 150 Lei
Fototerapie 300 Lei
Impachetari* 50 Lei
Injectie intramusculara (se adauga costul medicatiei)* 20 Lei
Injectie intravenoasa (se adauga costul medicatiei)* 20 Lei
Montare branula* 20 - Lei
Perfuzie (se adauga costul medicatiei)* 100 Lei
Spitalizare - rezerva dubla in regim single/ zi** 525 - Lei
Spitalizare de zi pediatrie (copil+ insotitor) / pat/ zi** 350 - Lei
Spitalizare terapie intensiva cu ventilatie (copil+ insotitor) / zi - exclus costul medicatiei 1000 Lei
Spitalizare terapie intensiva fara ventilatie (copil+ insotitor) / zi - exclus costul medicatiei 500 Lei
Vaccin (manopera)* 50 Lei

* Vino acum în recepţia Isis Hospital pentru a-ţi lua cardul Benefisis şi pentru a beneficia de reduceri la aceste servicii.

** Pentru a afla oferta completă de servicii te rugăm să accesezi pagina de Tarife sau să te adresezi recepției Isis Hospital.

Articole

Vaccinările la copii întrebări şi răspunsuri

Vaccinările reprezintă una dintre cele mai mari realizări în domeniul ştiinţelor biomedicale şi ale sănătăţii publice din secolul XX. Ele pot proteja populaţii întregi de boli potenţial periculoase şi, în consecinţă, pot fi considerate ca una dintre cele mai eficiente intervenţii în medicină. Deşi bine cunoscut, este de reamintit faptul că bolile infecţioase au constituit una dintre principalele cauze de mortalitate de-a lungul secolelor şi reprezintă încă un pericol major în multe părţi ale lumii. Pe de altă parte, creşterea speranţei de viaţă, începând chiar de la naştere, este datorată îndeosebi infecţiilor care pot fi prevenite prin vaccinare. Acest dublu adevăr nu îi împiedică pe părinţii (şi nu numai!) să asalteze medicii generaliști/de familie şi pediatri cu întrebări legate de impactul vaccinurilor asupra sistemului imun al copiilor mici şi despre pericolele, reale sau presupuse, legate de vaccinare. Cu alte cuvinte întrebări frecvente, privind, de fapt, siguranţa vaccinurilor.


Iată câteva dintre aceste chestiuni izvorâte din practică şi discutate în literatura de specialitate, la care medicii solicitaţi trebuie să ofere răspunsuri corecte și convingătoare:
• sistemul imunitar al nou-născutului este funcţional şi răspunde la vaccinare?
• care este răspunsul imunitar al sugarului la vaccinare şi de ce este necesar un calendar de vaccinări care trebuie respectat?
• ar putea vaccinurile să solicite în mod excesiv sau să epuizeze sistemul imunitar al sugarului?
• se poate face mai mult de o vaccinare o dată, iar combinarea vaccinurilor este benefică sau nenaturală?
• vaccinurile sunt sigure sau sunt periculoase; mai vaccinăm copiii?

Trăim într-o epocă în care părinţi pun la indoială necesitatea de a-şi vaccina copiii, nu are o încredere prea mare în producătorii de vaccinuri, în general, iar neîncrederea lor este susţinută de controversele pe această temă. Copiii de pretutindeni merită protecţia pe care o pot asigura vaccinurile moderne, realizate şi monitorizate cu atenţie, cost-eficiente şi sigure.

Răspunsuri la intrebările cele mai frecvente adresate medicilor sunt expuse in cele ce urmează.

Sunt vaccinurile sigure?
Toate vaccinurile sunt evaluate de către instituţii specializate internaţionale, europene şi de la nivelul fiecărei ţări. In Romania, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) face acest lucru.
Majoritatea efectelor adverse induse de vaccinare sunt minore şi temporare, cum ar fi durere şi roşeaţă locală sau febră uşoară. Evenimentele adverse mai severe se produc foarte rar, unul la cateva mii sau chiar milioane de doze.

Au vaccinurile efecte adverse pe termen lung?
Toate tratamentele medicale, inclusiv vaccinarea, pot avea reacţii adverse. Dar durerea locală, febra de intensitate scurtă sau medie şi chiar reacţiile adverse grave - care sunt insă extrem de rare – trebuie comparate cu consecinţa de a avea o boală care se poate preveni prin vaccinare, cum ar fi paralizia, encefalita, orbirea, uneori chiar moartea.

Sunt vaccinurile eficiente?
Vaccinurile pediatrice au o eficienţă dovedită cuprinsă intre 90 şi 99%, determinand de-a lungul timpului eradicarea unor boli, cum ar fi variola.

Mai sunt necesare vaccinurile, dată fiind evoluţia mijloacelor de igienă?
Igiena corespunzătoare, spălatul pe maini şi utilizarea apei potabile pot contribui intr-adevăr la prevenirea unor boli ca gripa şi holera, dar majoritatea virusurilor se transmit oricat de curaţi am fi. Dacă oamenii nu se vaccinează, bolile eradicate sau partial eradicate, cum ar fi pojarul (rujeola), vor reapărea in cel mai scurt timp.

Se pot imbolnăvi persoanele vaccinate de boala pentru care au primit vaccin?
Datorită complexităţii sistemului imunitar uman, nici un vaccin nu poate asigura o protecţie de 100%. De asemenea, copiii se pot imbolnăvi in perioada pană la completarea schemei de vaccinare.

Ar trebui vaccinaţi nou-născuţii?
In cazul anumitor boli, nou-născuţii beneficiază de un anumit nivel de imunitate de la mamă deoarece aceasta le transmite anticorpii. Din nefericire, chiar şi in cazul bolilor in care acest aspect este adevărat, imunitatea nu persistă decat aproximativ un an şi nu ii protejează impotriva numărului mare de boli care pot fi prevenite prin vaccinare. Copiii trebuie vaccinaţi la varste mici deoarece aceasta este perioada in care sunt cel mai vulnerabili.

Este mai bună imunitatea prin boală?
Vaccinurile au rolul de a mima microbul şi de a stimula organismul să producă anticorpi specifici impotriva virusului sau bacteriei al cărui rol il joacă. Astfel, nu mai este necesar să se treacă prin boală, pentru a putea fi protejaţi ulterior de o nouă infecţie cu acelaşi germene. Bolile care pot fi prevenite prin vaccinare, inclusiv “bolile copilăriei’’, sunt periculoase şi pot duce la complicaţii grave (pană la deces).

Pot cauza vaccinurile autism?
Nu există dovezi ştiinţifice că vreuna dintre formulele de vaccin determină tulburări de dezvoltare neurologică precum autismul. Studiile ample nu au identificat dovezi ale efectelor nocive, inclusiv autismul. Organizația Mondială a Sănătății a conchis in 2002 că nu există dovezi de toxicitate la persoanele expuse la conţinutul de tiomersal existent in unele vaccinuri. Oricum, in prezent, vaccinurile moderne nu conţin tiomersal (un compus organo mercuric).


Dr. Larisia MIHAI
Medic Primar Pediatru Doctor în Științe Medicale
Șef de Lucrări Facultatea de Medicină “Ovidius”
ISIS - Spital Privat

Vizualizari: 6539 | Voturi: 0

Comentariul tau

Harta site