Servicii

Serviciile noastre

Cursurile de psihoprofilaxie prenatală schimbă conceptul noţiunii de naştere pentru milioane de familii din întreaga lume, datorită educatorilor prenatali. Evoluând de la o simplă metodă de naştere până la o filozofie ce oferă o serie de modalităţi prin care o femeie este pregatită să dea naştere şi să devină mamă, Școala mamei oferă cursuri pentru gravidele responsabile. Totul de la A la Z despre sarcină, travaliu, naștere, îngrijirea și creșterea copilului.

Mentiuni speciale

Tipuri de servicii
Consiliere în alăptare
Consiliere în îngrijirea nou-născutului
Consiliere psihologică

Planul de naştere
Planul de naştere îţi oferă posibilitatea de a-ţi formaliza opţiunile pentru modul de desfășurare a nașterii. Acesta urmăreşte o mediere a expectanţelor tale și a prevederilor stabilite în protocolul medical utilizat de către echipa Isis Hospital.

Împreună de la început
Pentru ca tu să fii sigură în orice moment că sarcina ta evoluează în condiţii optime, Isis Hospital îţi oferă un pachet special de urmărire a stării de sănătate care cuprinde servicii medicale complexe, complementare, sub formă de abonament Benefisis.

Program medici

Şedinţele de consiliere se oferă în salon. Pentru a programa o întâlnire cu specialiştii noştri, te rugăm să te adresezi recepţiei Isis Hospital.

Programari

Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal de catre Isis Med (conform art.3 si art.8 din Legea nr.677/2001 actualizata). Mai multe detalii

Articole

Nasterea fara dureri este posibila doar cu analgezie peridurala

“ Cel mai impresionant efect al analgeziei peridurale este acela de a aduce femeii LINIȘTE ȘI UMANITATE pe perioada travaliului și a nașterii, bucurându-se odată în plus de cele mai prețioase și fericite clipe din viața ei ” (American College of Obstetricians and Gynecologists).

Travaliul și nașterea au fost raportate ca fiind unele dintre cele mai dureroase momente din viața femeii, dar, astăzi, ea poate să aleagă să dispară durerea din minunata experiență a nașterii; și poate face asta fără să se simtă vinovată, pentru că micuțul din burtica ei se află în deplină siguranță și nu va fi afectat de administrarea anestezicului.

De ce ar alege o gravidă să nască cu anestezie peridurală?

…pentru ca multe femei consideră nașterea extrem de dureroasă, de nesuportat chiar, altele nu o acceptă, considerând-o foarte traumatizantă. Simpla dorință a femeii de a nu îndura durerile de naștere este considerată indicație pentru analgezia peridurală. Pacientele care nu resimt acut durerea sunt liniștite și colaborante. Durerea intensă induce în organismul gravidei modificări care pot atinge chiar un prag dăunător pentru mamă și făt: agitație, panică, tahicardie, creșterea tensiunii arteriale, perturbarea ritmului respirator etc.

Analgezia peridurală nu afectează copilul (anestezicul este introdus în spațiul peridural între două vertebre și cantități infime, nedecelabile, ajung în sângele mamei), și nu influențează apariția și menținerea lactației.

Sunt multiple efectele favorabile ale analgeziei peridurale asupra organismului gravidei aflate în travaliu: calmarea aprope în totalitate a durerii (70-100%); favorizează dilatația colului uterin; relaxează ușor musculatura perineului facilitând coborarea craniului fetal; îmbunatățește circulația sângelui la nivelul placentei și transferul de oxigen la făt; reduce tensiunea arterială la pacientele cu hipertensiune indusă de sarcină; nu crește frecvența nașterilor care se termină prin operație cezariană; nu s-au constatat diferențe în scorul Apgar față de nou-nascuții din mame care nu au avut analgezie peridurală la naștere.

Lăuza care a traversat un travaliu și o naștere fără dureri va fi cu atât mai fericită, nu va resimți epuizarea după ore întregi petrecute în dureri intense, se va recupera mai rapid și se va putea ocupa mai repede de bebelușul ei.
Contraindicațiile analgeziei peridurale: patologie a coloanei vertebrale sau modificări ale acesteia ce nu permit medicului anestezist efectuarea tehnicii în siguranță; făt voluminos sau orice cauză obstetricală care reprezintă indicație pentru operația cezariană; patologie asociată sarcinii sau prexistența acesteia care contraindică nașterea pe cale vaginală.

Momentul instalării cateterului peridural se alege în colaborare de către medicul anestezist și cel obstetrician și este cel mai optim la debutul travaliului.

Vizualizari: 12111 | Voturi: 0

Comentariul tau

Comentarii

  • popa corina

    La ISIS s-a născut fără dureri , natural şi fără nici un fel de anestezie sau analgezie peridurală
    deosebit de util a fost cursul lamaze organizat de Ana şi Sorina aşa că este mai bine să urmaţi acest curs inclusiv modulul de naştere prin hipnoză şi la sfârşit ( adică în ultimele clips ) se va decide dacă este nevoie de analgezie peridurală

Harta site