Daca vei suna la receptia clinicii si vei intreba ce lucruri iti sunt necesare in momentul in care te vei interna, in mod sigur, ti se va spune ca nu este cazul sa vii cu nimic de acasa, deoarece in cadrul clinicii ti se vor asigura toate cele necesare confortului tau, cat si al bebelusului.
Sa facem un mic tur inca de la internare pana la externarea din maternitate:

La internare
Te vei schimba in haine de spital, respecti o camasa speciala pentru blocul operator sau pentru nastere, vei primi papuci.

Dupa nastere
Cand vei ajunge in salon, vei primi o alta camasa de noapte, insa cele mai multe mamici prefera sa se simta comode in propriile camasi de noapte si papuci.
Daca vei dori sa folosesti articole de imbracaminte ce te fac sa te simti comoda, in salon, in functie de modul in care ai nascut si cum decurge recuperarea ta ulterioara, le poti folosi.
Pentru perioada de dupa nastere cand vei avea lohii sanghinolente, vei primi tampoane special confectionate. Unele mamici aleg sa foloseasca tampoane igienice proprii fiindca un anumit tip le asigura confortul.

Cand s-a nascut bebelusul tau
Imediat dupa nastere acesta va fi preluat in scutece sterile, iar perioada imediat urmatoare pana va fi adus alaturi de tine in salon. Acesta va avea haine si scutece din cadrul clinicii. Cat timp va ramane in maternitate va primi scutece din finet, paturica, invelitori pentru patut, scutece de unica folosinta, servetele umede, produse de ingrijire ale nou nascutului.
Insa, cele mai multe mamici aleg sa imbrace copiii in hainutele proprii imediat ce ajung in salon. In acel moment se nasc diverse intrebari, de aceea ne-am gandit ca iti putem fi de folos cu cateva sfaturi despre ce ar trebui sa ii cumperi. (stim ca iti va face placere sa ii iei cateva hainute inainte de nastere)
-trei body-uri cu maneca lunga
-trei body-uri cu maneca scurta
-trei pantaloni cu/sau fara picior
-doua sau trei perechi de sosete
-doua sau trei perechi de manusi
-doua sau trei caciulite
-un pled subtire

Alaturi de lucrurile personale, nu uita:
-dosarul cu investigatiile efectuate in timpul sarcinii
-buletinul de identitate
-certificatul de casatorie